Nada Dimkov je naša kandidatkinja za odbornicu Skupštine grada Banjaluka

U okviru naše kandidatske liste nalazi se na poziciji broj 18

Profesor sociologije, građanski aktivista, vegetarijanac, biciklista, ljubitelj životinja.
Zalaže se za društvo jednakih prava i jednakih šansi za sve.

“Moj osnovni motiv u angažovanju u Pokretu Pravde jeste uvjerenje i činjenica da možemo aktivnim zalaganjem i djelovanjem u sferi politike ovo društvo i grad Banja Luku transformisati u zajednicu u kojoj ljudi žive zadovoljno i dobro.

Upravo, Pokret Pravde, kao politička partija koja je izrasla iz građanskog aktivizma, već sad stvara pretpostavke za dobru vladavinu kroz zaštitu sloboda i prava čovjeka koje su garantovane Ustavom. Poštovanje prava na život, slobodu, sigurnost i svih drugih prava građana jeste osnova na kojoj se razvija zdravo društvo.

Ako oni koji vrše vlast ne polaze od ovih principa, onda takva vlast ne radi za dobrobit građana.

Efikasno sredstvo za oslobađanje od neodgovorne i korumpirane vlasti je vrlo jednostavno i dostupno svima. Moć je u rukama građana, i to moć da mirnim putem, korištenjem svog biračkog prava postavljaju i smjenjuju vlast.

Dakle, mi građani, sposobni smo da činimo čuda, sposobni smo da društvo koje godinama propada pretvorimo u jedno napredno, sigurno i prosperitetno društvo. Koristeći svoju moć građani odlučuju u kakvom društvu žele da žive, mijenjaju loše vladavine i stvaraju dobre.”