Nada Dimkov je naša kandidatkinja za odbornicu Skupštine grada Banjaluka

U okviru naše kandidatske liste nalazi se na poziciji broj 18

Profesor sociologije, građanski aktivista, vegetarijanac, biciklista, ljubitelj životinja i dobre knjige.
Zalaže se za društvo jednakih prava i jednakih šansi za sve.

“Moj osnovni motiv u angažovanju u Pokretu Pravde jeste da je to jedina politička stranka nastala zahvaljujući građanskom aktivizmu kroz solidarnost i upornost u borbi za ostvarivanje društvene pravde. To znači da institucije rade svoj posao, da nema zaštićenih i privilegovanih i da se za zloupotrebu vlasti snose posljedice. Svi slučajevi korupcije, kriminala, ubistava, nesavjesnog korištenja i raspolaganja društvenim resursima se blagovremeno otkrivaju i sankcionišu.

Izuzetno je važno da se na lokalnom nivou pokrenu ovi procesi, jer izvori dobre vladavine se stvaraju ovdje gdje se odvija svakodnevni život građana. Učešće građana u stvaranju lokalne politike je presudan činilac za razvoj Banja Luke po mjeri svih njenih stanovnika.

Moć kojom raspolažemo kao građani, a koju potvrđujemo izlaskom na lokalne izbore, je od ogromnog značaja za izbor društva u kakvom želimo da živimo. To je moć kojom se mijenjaju loše vladavine i stvaraju dobre. Možemo udruženim snagama ostvariti taj cilj, zajedno Pokret Pravde i građani Banja Luke.”