Sofija Grmuša je naša kandidatkinja za odbornicu Skupštine grada Banjaluka

U okviru naše kandidatske liste nalazi se na poziciji broj 5

Sofija Grmuša je rođena 3.10.1989. u Banja Luci. Osnovnu i srednju školu je završila u Banja Luci gdje više obrazovanje nastavlja na Fakultetu informacionih tehnologija i dizajna, na smijeru grafičkog dizajna. Radila je na više različitih projekata iz oblasti grafičkog dizajna, web programiranja i fotografije.

Uz svoje sugrađane stala je u odbranu zelene površine poznatije kao “Picin park” u Banja Luci. Aktivan učesnik protesta “Pravda za Davida” od samoga početka. Stručni saradnik udruženja “Put Pravde” Banja Luka i aktivista udruženja “Pravda za Davida i za svu djecu u BiH” Beč, Austrija. U sklopu programa Mreže mira uspješno je završila edukaciju medijske pismenosti. U borbi za istinu i pravdu do konačnog razrješenja ubistva Davida Dragičevića i Dženana Memića aktivno radi na medijskoj i internacionalnoj saradnji sa aktivistima širom svijeta, svakodnevno učestvuje na protesnim okupljanjima, javnom lobiranju i zagovaranju za poštovanje osnovnih ljudskih prava.

Uspješno je završila edukaciju iz oblasti Tranzicijske pravde u sklopu projekta “Bosna i Hercegovina: Animiranje mladih za pomirenje: Budi inspiracija” na Jahorini 2020. godine u organizaciji USAID-a i European Endowment for Democracy kao i internacionalnu ljetnu školu ljudskih prava Sarajevo 2020 ( International Summer School Sarajevo 2020 (The Role of Transitional Justice in Rebuilding Human Rights and Rule of Law in Post-Conflict Societies).

Tečno govori engleski i njemački jezik.

Inspirisana i motivisana borbom koju vodi odlučila je da upiše Pravni fakultet u Banjaluci.

Vezani članci

Kao vječna sramota vladajućeg režima u Banjaluci ostaće dan 7.7.2020. godine kada je desetak nečasnih pripadnika policije hapsilo nedužnu heroinu našeg grada Sofiju Grmušu.