17.08.2020.

U sjedištu Centralne izborne komisije BiH u Sarajevu predali smo našu kandidatsku listu za odbornike Skupštine grada Banjaluka.
Naša kandidatska lista broji 35 imena što predstavlja punu kandidatsku listu.

12.07.2020.

Centralna izborna komisija BiH je ovjerila našu prijavu za učešće na lokalnim izborima. Konstatovano je da naša prijava nema niti jedan nedostatak.

07.07.2020.

Sramnom i nezakonitom policijskom akcijom lišeni su slobode i zadržani u policijskim prostorijima predsjednik Pokreta, generalna sekretarica Pokreta i još 8 građana samo zbog toga što su pokušali da na Trgu Krajine (Davidov Trg) održe pres konferenciju povodom druge godišnjice drugog velikog skupa na tom trgu. Bio je to još jedan dokaz represije, progona i diskriminacije građana Banjaluke koji traže istinu i pravdu za ubijenog Davida Dragičevića. Protiv svih policijskih službenika podnesena je krivična prijava zbog protivpravnog lišenja slobode. Takođe, Ustavnom sudu BiH je podnesena Apelacija zbog povreda prava i sloboda garantovanih Ustavom BiH i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima.

01.07.2020.

U sjedištu Centralne izborne komisije BiH u Sarajevu predali smo prijavu za učešće na lokalnim izborima.

08.06.2020.

Počela je sa radom naša kancelarij koja se nalazi u ulici Slavka Rodića 1 u Banjaluci i koja je otvorena svakim danom, osim nedjelje, od 10 do 14 časova.

07.06.2020.

Pustili smo u rad naš veb sajt, kao i našu e-platformu na kojoj se (za sada) nalazi online pristupnica:

https://eplatforma.pokretpravde.com/pristupnica

28.05.2020.

U sjedištu Centralne izborne komisije BiH u Sarajevu preuzeli smo obrasce za prikupljanje potpisa podrške koji su neophodni za prijavu za učešće na lokalnim izborima. 
Rok za ovjeru prijave za učešće na lokalnim izborima ističe 3.7.2020. godine. 

15.05.2020.

Potpisan ugovor sa Rajfajzen bankom – jedinom bankom koja je pristala da uspostavi poslovni odnos sa nama. Time smo konačno riješili problem oko otvaranja računa koji nas je mučio više od dva mjeseca. Protiv banaka koje su diskriminatorski postupale prema nama biće pokrenuti odgovarajući postupci u skladu sa zakonom.
Broj transakcionog računa (Rajfajzen banka): 
1610000237300035 

Poštovani posjetioci, obavještavamo vas da od početka marta mjeseca 2020. godine imamo problem sa otvaranjem tekućeg računa u svim bankama kojima smo se do sada obraćali, a taj broj nije mali (više od 10). Banke kojima smo se obraćali odbijaju da uspostave saradnju sa nama pozivajući se na Zakon o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma. Nevjerovatno zvuči da nakon što smo dobili svu potrebnu dokumentaciju od suda, APIF-a i Poreske uprave Republike Srpske sada nam banke prave problem.
Bez tekućeg računa ugroženo je naše nužno funkcionisanje kao pravnog subjekta, ali takođe i učešće na lokalnim izborima koji bi trebali da budu održani 4.10.2020. godine.
Činimo sve što je u našoj moći da riješimo ovaj problem. Hvala vam na razumijevanju!

22.02.2020.

Nakon uspješno završene sudske registracije obratili smo se medijima. Simbolično smo to uradili na mjestu gdje je pronađeno beživotno tijelo Davida Dragičevića – mjesto odakle je krenula prva laž.

05.02.2020.

Dobili smo rješenje kojim je Osnovni sud u Banjaluci registrovao naš pokret, tj. upisao ga u jedinstveni registar političkih organizacija.

18.12.2019.

Nakon prikupljenih potpisa podrške sva potrebna dokumentacija predata je u Osnovni sud u Banjaluci kako bi pokret bio i zvanično registrovan u skladu sa Zakonom o političkim organizacijama Republike Srpske.

08.12.2019.

Održana je Osnivačka skupština “Pokreta Pravde”.
Izabrano je rukovodstvo pokreta i prihvaćeni su statut i programski ciljevi.