Pozivamo sve građane Trebinja, Hercegovine i Republike Srpske da u srijedu 11. januara tačno u podne dođu na proteste ispred sjedišta Elektroprivrede Republike Srpske u Trebinju, a koje organizuje Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Dva i više nego dovoljna razloga za masovne proteste su:

1. Skandalozna odluka Vlade Republike Srpske da dâ saglasnost Elektroprivredi Republike Srpske da otkupi koncesije od preduzeća „Comsar Energy Hidro“ koje su u vlasništvu ruskog oligarha Rašida Serdarova.

Pomenuto preduzeće nakon dodjeljivanja koncesija ništa nije uradilo (nije izgrađena termoelektrana u Ugljeviku, hidroelektrana u Rudom i sl.) i sada Republika Srpska date koncesije vraća u svoje vlasništvo po cijeni, vjerovali ili ne, od skoro 200 miliona KM!

Međutim, sav ovaj kriminalni posao se odvija u tajnosti!

U čije sve džepove treba da ode 200 miliona KM – pogađajte!

2. Sramna odluka Vlade Republike Srpske da dâ saglasnost na poskupljenje električne energije koje će se desiti uvođenjem tzv. blok tarifa koje ni direktor Regulatorne komisije za energetiku nije znao da objasni javnosti.

Svima je bilo jasno da se nakon pokradenih izbora sprema poskupljenje električne energije. To se sada i sprovodi.

Ako postoji resurs kojim je Republika Srpska bogata i ima ga izvoz, onda je to električna energija. Budući da nas je sve manje, samim tim nastaju i viškovi električne energije koji se sve više i izvoze i na kojima se zarađuje veliki novac. I umjesto da se cijena električne energije za građane Republike Srpske smanjuje, pogotovo u ovo vrijeme krize, nama stiže poskupljenje i to na način da što više trošite, to ćete plaćati višu cijenu potrošene električne energije! Odluka koja je neustavna i diskriminatorna, jer logično je da neko ko sâm živi ne troši istu količinu električne energije kao domaćinstvo od 4 ili više članova.

Poskupljenje koje slijedi će dodatno prouzrokovati lančana poskupljenja svega drugog, a što se već i desilo poskupljenjem naftnih derivata.

Pored toga, poskupljenje električne energije će dovesti do još većeg zagađenja vazduha koji je ionako na listi najzagađenijih vazduga na svijetu!

 

Zbog svega navedenog, naša je dužnost da se odupremo ovim kriminalnim namjerama izvršne vlasti Republike Srpske!

Druga opcija je da ćutimo kao i na većinu stvari do sada i kriminalcima dopustimo novo poniženje, novi udar na ionako inflacijom osiromašene kućne budžete.

 

Vidimo se u srijedu 11. januara ispred sjedišta Elektroprivrede Republike Srpske u Trebinju!

protesti

 

 

 

 

 

 

 

 

Sve je do nas. Ustati i boriti se ili zauvijek ćutati i trpiti.

 

Snimak konferencije za medije Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića na kojoj su predstavnici ovog političkog subjekta najavili proteste: